Triffle cu afine și mango

Rețete cu afine

Triffle cu afine și mango
  • Icon portii Porții 4
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Știi care e substratul fericirii? Sub stratul de afine BIO, mango și cremă cu lime să pui stratul de blat pufos, cel puțin de 2-3 ori, ca să rezulte acest trifle delicios cu care sigur vrei să te mai întâlnești.

Ingrediente

  • 3 oua de găină
  • un praf sare
  • 3 lg făină de grâu
  • 3 lg zahăr
  • 500 gr smantana grasa (32%)
  • 100 ml lapte condensat (dulceata de lapte)
  • 1 lamaie verde
  • 2 fructe mango (mare, copt bine)
  • 2 lg zahar
  • 100 ml apa
  • 500 gr afine proaspete

Mod de preparare

  • Pentru blat, albușurile se separă de gălbenușuri și se spumează bine, adaugându-se un praf de sare.
  • Odată ce capătă consistența, se adaugă zahărul, spumând în continuare.
  • Când se obține o bezea fermă, se încorporează și gălbenușurile, iar la final, se adaugă făina cernută.
  • Compoziția omogenă se toarnă într-o formă de 18 cm, prevăzută cu hârtie de copt.
  • Se coace în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 25 -30 minute.
  • După coacere, se scoate din cuptor și se lasă la temperat. Se porționează în 2-3 straturi egale.
  • Fructele de mango se curăță, apoi se taie cuburi. Se pun într-un vas, cu apă și puțin zahăr, apoi se transferă pe foc și se lasă până la primul clocot. Nu trebuie să fiarbă.
  • Se strecoară, iar lichidul obținut se folosește pentru insiroparea blatului.
  • Pentru cremă, smântâna rece se mixează cu ajutorul unui mixer.
  • Când devine pufoasă și capătă consistență, se adaugă laptele condensat, sucul de lămâie verde și se omogenizează.
  • Se mixează doar cât să se încorporeze. Se pune la rece până la montarea desertului.
  • Într-un vas din sticlă sau castron, se montează desertul, alternandu-se straturi de blat (însiropat), cremă și fructe după gustul fiecăruia.
  • Blatul se poate tăia în cuburi sau se poate lasă în straturi egale.