Printre multele deserturi cu fructe o să găsești doar unul care e afina de pe tartă. E chiar tarta cu cremă de lămâie, frișcă și afine BIO MerryBerry. Se face rapid, e răcoritoare și ajunge pentru toată familia.
Ingrediente
Aluat:
125 g unt
250 g făină de grayu
2 lg zahăr tos
sare
2 – 3 lg apă rece
Crema de lămâie:
200 gr zahăr
4 lg amidon de porumb
Sare
3-4 lămâi
3 gălbenușuri
250 ml lapte integral
50 ml smântână lichidă
70 gr unt
Frișcă:
400 ml smântână fermentată 32 % grăsime
1 lg zahăr pudră
300 g afine proaspete
1 lg amidon
50 ml apă
20 ml suc lămâie
2 lg zahăr
Mod de preparare
Se pregătește aluatul.
Într-un vas, se pune untul rece, tăiat cubulete, se adaugă un praf de sare și zahărul, apoi făina. Se frământă cu ajutorul unei furculițe, până se obține un aluat sfărămicios, apoi se adaugă apa rece. Se frământă un aluat omogen care se întinde în strat subțire și se așază în forma de copt. Se înțeapă din loc în loc,
apoi se pune la rece timp de 30 minute.
Între timp, se pregătește crema de lămâie. Într-un vas, se pune zahărul, se adaugă un praf de sare, amidonul și se amestecă ușor. Se adaugă laptele, smântâna lichidă și cele 3 gălbenușuri. Se adaugă sucul și coaja rasă de la cele 3 lamai.
Compoziția se transferă pe foc și se amestecă până când capătă consistență și se leagă bine. Când devine densă și cremoasă, se ia de pe foc și se strecoară într-un vas, peste unt. Se amestecă energic până la omogenizare, apoi se lasă la temperat.
Aluatul de tartă se coace în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, coacere sus – jos, timp de 15 -20 minute.
După coacere, se lasă la temperat, apoi se umple cu cremă de lămâie. Se pune la rece.
Smântâna rece se mixează până se obține o frișcă pufoasă, apoi se adaugă zahărul pudră și se omogenizează.
Tarta se ornează cu frișcă rece.
Într-un vas, se pune amidonul, zahărul, zeama de lămâie, apa și se transfer pe foc. Se lasă până începe să fiarbă, amestecând continuu. Se ia de pe foc, se adaugă afinele și se amestecă ușor, apoi se strecoară printr-o sită. Se lasă la temperat.