Tartă cu caramel sărat și afine

Rețete cu afine

Tartă cu caramel sărat și afine
  • Icon portii Porții 6
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 25 min

Descriere

Avem în continuare idei delicioase de deserturi pe care nu vrei să le ratezi. Încearcă și tu tartele cu caramel sărat și afine BIO din comanda de pe care o primești la tine acasă!

Ingrediente

  • Pentru tarte:
  • 200 g fulgi de ovăz fini
  • 1/4 linguriță sare
  • 6 linguri de unt
  • 3 linguri zahăr brun
  • Pentru caramelul sărat:
  • 250 g zahăr
  • 60 ml apă
  • 2 linguri unt
  • 120 ml smântână pentru frișcă
  • 1/2 linguriță sare
  • Pentru umplutură
  • 250 ml smântână pentru frișcă 35% conținut grăsime
  • 2-4 linguri zahăr pudră
  • 125 gr afine
  • 1/2 linguriță sare

Mod de preparare

  • Fulgii de ovăz, zahărul brun și sarea se pun în robotul de bucătărie și se macină fin.
  • Se adaugă untul și apa și se mixează până când compoziția devine omogenă.
  • În tava de brioșe se pune hârtie și se adaugă compoziție, formând coșulețe.
  • Se dau la cuptor la 190C pentru 10-15 minute.
  • Se lasă să se răcească, apoi se introduc la congelator, pentru a fi mai ușor de scos din hârtia.
  • Pentru caramelul sărat, zahărul și apa se pun într-o crăticioară și se lasă pe foc mediu. Se amestecă doar până când zahărul s-a topit.
  • Se lasă să fiarbă până când siropul devine maroniu-auriu.
  • Se ia crăticioară de pe foc, se adaugă untul, smântână pentru frișcă și sarea. Se amestecă până când toate ingredientele s-au combinat și se lasă deoparte să se răcească.
  • Pentru umplutură, frișcă trebuie să fie bine răcită. Se poate pune la frigider telul și bolul în care se vă bate.
  • Se bate frișcă și se adaugă treptat zahărul pudra.
  • Frișcă se poate amesteca ușor cu afinele, dar pot fi puse și direct în crustă.
  • În fiecare crustă de tartă se pune cu lingura caramel, se adaugă frișcă cu ajutorul posh-ului și se pun afine.
  • Deasupra se pune cu linguriță caramel și se presară sare.