Prăjitură bundt

Rețete cu afine

Prăjitură bundt
  • Icon portii Porții 5
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Când o să încerci prăjitura bundt cu afine BIO MerryBerry și glazură de bezea cu lămâie o să îți pară rău că ai lăsat o gaură în mijloc. Acolo putea să fie încă o porție, dar data viitoare o să știi că a fost mai mult decât delicioasă și nu mai irosești spațiu prețios.

Ingrediente

  • 200 gr unt (65%)
  • ¼ lgta sare
  • 200 g zahăr pudră
  • 6 ouă de gaină
  • 300 g faină albă de grâu
  • 100 g iaurt natur
  • ½ lgta bicarbonat de sodiu
  • 200 g afine proaspete
  • 1 lămâie (coaja netratată)
  • 2 albușuri
  • 50 g zahăr
  • 1 lgta zeamă lămâie
  • afine proaspete (pentru ornare)
  • fulgi de ciocolată albă (pentru ornare)

Mod de preparare

  • Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.
  • Se pornește cuptorul la 170 grade C.
  • Se pregătește o tavă de copt, diametru 26 cm, unsă cu unt.
  • Într-un vas, se pune untul moale, se adaugă un praf de sare și zahărul. Se mixează bine până când devine pufos untul.
  • Se încorporează câte un ou, după care se adaugă câte o lingură cu făină. Se procedează la fel până se adaugă toate cele 6 oua, apoi se adaugă iaurtul și se omogenizează.
  • La final, se adaugă restul de făină cernută cu bicarbonatul de sodiu.
  • Afinele se amestecă cu o lingură de făină., apoi se adaugă peste compoziția de ouă.
  • Se amestecă ușor cu o spatulă ca să se distribuie uniform.
  • Compoziția obținută se toarnă în forma de copt, apoi se nivelează frumos și se pune în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, timp de 60 minute.
  • Se face proba scobitorii înainte de a scoate checul din cuptor.
  • După coacere, se scoate și se lasă la temperat în forma de copt. Se scoate abia după ce s-a răcit.
  • Pentru glazură se pregătește un sirop din 50 gr zahăr și 1 lgta zeamă lămâie. Se lasă să fiarbă bine, apoi siropul se adaugă peste cele doua albușuri și se spumează bine până se obține o bezea pufoasă, ușoară.
  • Checul se scoate din formă și se glazurează cu bezea, afine proaspete și fulgi de ciocolată albă.