Sigur n-ai mâncat niciodată un asemenea mousse cu afine bio MerryBerry. Nici noi, iar când am văzut cum a ieșit, n-a durat mult până a dispărut. Bine că am apucat să facem poze, pentru că altfel nu ne credea nimeni.
Ingrediente
150 g afine
75 g zahăr
200 ml smântînă pentru frișcă
200 g mascarpone
140 g iaurt grecesc
2 linguri zahăr pudră
Esentă de vanilie
Fistic tocat pentru decor
Mod de preparare
Afinele și zahărul se pun într-o crăticioară și se fierb câteva minute, până zahărul se topește și afinele se înmoaie.
Se lasă să se răcorească, după care se pasează cu blenderul vertical.
Piureul astfel obținut se trece printr-o sită pentru a elimină coaja afinelor.
Lăsăm să se răcească, apoi amestecăm cu iaurtul grecesc.
Într-un bol separat punem smântână pentru frișcă, mascarponele, zahărul pudra și esența de vanilie.
Mixăm până obținem o cremă fermă și pufoasă.
Adaugăm amestecul de afine cu iaurt și amestecăm ușor cu o spatulă, cu mișcări de jos în sus.
Punem în pahare, ornăm cu fistic tocat și dăm la rece până în momentul servirii.