Mini pavlova cu afine

Rețete cu afine

Mini pavlova cu afine
  • Icon portii Porții 12
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Vrei să încerci ceva crocant, dar și moale, dar care trebuie să aibă și sos de afine, dar care să fie și extrem de delicios? Nu sunt prea mulți de “dar”, pentru că îi regăsești pe toți în mini-pavlova cu frișcă și sos de afine BIO.

Ingrediente

  • Bezea:
  • 3 albușuri
  • un praf sare
  • 165 g zahăr pudră
  • 1 lg amidon
  • zeamă lămâie
  • Sos afine:
  • 400 g afine proaspete
  • 150 ml apă
  • 1 lgta amidon
  • 30 gr zahăr
  • Cremă:
  • 200 gr smântână fermentată
  • 30 gr zahăr pudră
  • semințe vanilie

Mod de preparare

  • Zahărul pudra și amidonul se cern într-un castron.
  • Afinele se spală și se pun într-un vas, cu zahăr. Jumătate din ele se pasează, apoi împreună cu cele întregi, se transferă pe foc, amestecând până când începe să fiarbă.
  • Amidonul se dizolva în apă și se adaugă peste sosul de afine. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se ia și se lasă la temperat.
  • Albușurile și un praf de sare se mixează bine. Când devin albe și dense, se adaugă zahărul în 3 tranșe, spumând continuu. Se adaugă zeama de la ½ lămâie și se continuă mixarea până se obține o bezea fină, lucioasa și densă.
  • Se pregătește o tavă prevăzută cu hârtie de copt. Se pornește cuptorul la 110 grade C.
  • Bezeaua se transferă într-un poche, adăugând 1-2 lg de sos de afine peste ea. Se spriteaza pe hârtia de copt, mici cuiburi de bezea, presând mijlocul și formând un locaș în care se va pune ulterior frișcă.
  • Se coc timp de 1 oră și 30 minute, apoi se lasă la răcit în tavă timp de 4 ore sau până a doua zi.
  • Smântână se spumează ușor, se adaugă zahărul, semințele de vanilie.
  • Cuiburile de bezea se umplu cu frișcă proaspătă și sos de afine delicios.