Mini-cheesecake cu afine

Rețete cu afine

Mini-cheesecake cu afine
  • Icon portii Porții 12
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

Știi de ce s-au inventat mini cheesecake-urile cu afine BIO și biscuiți cu cremă de lămâie? Ca să poată fi împărțite mai ușor. Sunt atât de delicioase încât dacă ar fi fost dintr-o singură bucată, sigur ar fi apărut discuții despre feliile egale care nu sunt chiar egale.

Ingrediente

  • 1 pachet cu biscuiți Oreo Golden
  • 250 g crema de brânză Philladelphia
  • 250 g ricotta
  • 80 g zahăr pudră
  • coaja + zeama de la o lămâie
  • 30 ml smântână lichidă
  • 100 g afine
  • 1 lg zahăr

Mod de preparare

  • Într-un vas, se combină cele doua brânzeturi, se adaugă zahărul pudră, coaja de lămâie rasă, zeama de lămâie și smântână lichida. Se mixează compoziția cu ajutorul unui mixer până când devine pufoasă și omogenă.
  • Afinele se pasează cu un blender, se adaugă zahărul pudră. Compoziția se transferă pe foc și se lasă până când fierbe ușor și se obține un sos închegat. Se ia de pe foc și se lasă la răcit.
  • Se pregătește o tavă de brioșe prevăzută cu hârtiuțe. Se așază în fiecare câte un biscuit oreo, apoi cu ajutorul unei linguri de înghețată, se ia din compoziție și se pune în fiecare locaș, peste biscuit.
  • La final, se presară câteva picături din sosul de affine pe suprafață brânzei și se marmorează ușor cu ajutorul unui băț de scobitoare.
  • Se pun la rece timp de minim 6 ore, iar apoi se pot servi.