Ce e mic, ușor de făcut, are afine bio MerryBerry, nectarine și glazură de ciocolată albă? Exact! E vorba despre mini checurile pe care îți recomandăm să le încerci cât mai repede posibil.
Ingrediente
150 g făină de grâu
50 gr zahăr pudră
¼ lgta bicarbonat sodiu
2 ouă de găină
80 g unt
180 g ciocolată albă
O lămâie verde
2-3 nectarine
150 gr afine proapete
50 ml smântână lichidă
Mod de preparare
Ciocolata și untul se topesc pe baie de aburi sau în cuptorul cu microunde.
Se omogenizează, apoi se lasă la temperat
Într-un vas se cern făina cu zahărul pudră și bicarbonatul de sodiu.
Ouăle se spumează bine cu ajutorul unui tel pară.
Se adaugă sucul de lămâie, ciocolata topita și se încorporează. Se adaugă făina în 2 tranșe, omogenizând bine.
Fructele se spală. Nectarinele se taie cuburi mici. Fructele se adaugă peste compoziția de chec și se amestecă ușor că să se distribuie uniform.
Cu ajutorul unei linguri, aluatul se pune în forme de mini chec, fie din silicon, fie din carton.
Se coc în cuptorul preîncălzit, la 170 grade C, coacere sus –jos cu ventilație, timp de 30-35 minute sau până se rumenesc frumos.
Glazura se pregătește simplu, topind ciocolata albă cu smântâna lichidă.
Mini checurile se glazurează și se garnisesc cu afine proaspete.