Înghețată cheesecake cu afine

Rețete cu afine

Înghețată cheesecake cu afine
  • Icon portii Porții 6
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 40 min

Descriere

Înghețată, sau cheesecake? De ce nu ambele? Pentru că mereu te-ai gândit să le faci separat. Ei bine, uite acum ai șansa să le combini într-un desert răcoritor împreună cu afinele noastre BIO 100% românești.

Ingrediente

  • 250 g cremă de brânză
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 100 ml lapte
  • 100 g zahăr pudră
  • Esență de vanilie
  • 200 g afine
  • 75 g zahăr
  • 1 linguriță amidon
  • Coajă de lămâie
  • 100 g biscuiți cu unt de bună calitate

Mod de preparare

  • Pune afinele amestecate cu zahăr și coajă rasă de lămâie la fiert într-o crăticioară și lasă să fiarbă până se topește zaharul și afinele se înmoaie puțin și își lasă zeama.
  • Diluează în puțină apă o linguriță de amidon.
  • Pune peste afine şi omogenizează. Mai lasă să fiarbă puțin, până capătă consistență. Dă deoparte și lasă la răcit.
  • Pentru înghețată, pune crema de brânză și zahărul pudră într-un bol și adaugă laptele, amestecând până la omogenizare.
  • Adaugă apoi smântâna pentru frișcă și esență de vanilie după gust.
  • Crema răcită foarte bine se toarnă în vasul mașinii de înghețată care în prealabil a fost ținut la congelator timp de minimum 12 ore. Se procesează până compoziția capătă consistență. în cazul în care nu dispuneți de o mașină de înghețată, folosiți doar jumătate din cantitatea de smântână pentru frișcă pentru crema de bază. Restul de smântână pentru frișcă se mixează până începe să capete consistență pufoasă (nu e necesar să fie fermă), apoi se încorporează în compoziția de cremă de brânză.
  • Într-o caserolă pune biscuiții sfărâmați în strat uniform.
  • Pune jumătate din cantitatea de înghețată, acoperă cu jumătate din cantitatea de sos de afine.
  • Repetă operațiunea, iar la sfârșit presară câțiva biscuiți sfărâmați.
  • Acoperă caserola cu un capac și dă la congelator până se congelează complet.