Pavlova cu pudră de afine

Rețete cu pudră de afine

Pavlova cu pudră de afine
  • Icon portii PorÈ›ii 4
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 10 min

Descriere

Ușoară, crocantă și mereu o idee bună când ai poftă de ceva dulce. Ai ghicit, e vorba despre pavlova cu pudră de afine BIO, care se face rapid și te bucură la fiecare îmbucătură.

Ingrediente

  • Ingrediente bezea:
  • -3 albuÈ™uri
  • -150g zahăr granulat
  • -1.5 linguriÈ›e amidon
  • -1 lingură oÈ›et alb
  • -1 lingură extract de vanilie (sau esență)
  • -1 praf de sare
  • Ingredient cremă:
  • -150g friÈ™că din smântână
  • -25g zahăr pudră
  • -0.5 linguriță extract de vanilie sau esență

Mod de preparare

  • Pentru pavlova, se bat albuÈ™urile cu un vârf de sare până devin uÈ™or pufoase, după care se adaugă zahărul treptat până avem o spumă stabilă È™i lucioasă (zahărul trebuie să fie dizolvat de tot).
  • La final se adaugă amidonul, oÈ›etul, extractul de vanilie È™i se amestecă bine pentru 1 minut.
  • Se formează 4 mini bezele în tavă È™i se coc 50 minute la 120 grade celsius È™i se lasă să se răcească complet în cuptor pentur minim 2 ore.
  • Pentru cremă, întru-un bol se amestecă friÈ™ca cu zahărul È™i esenÈ›a de vanilie până devine pufoasă
  • Peste servirea pavlovei, se pune friÈ™că deasupra împreună cu afine proaspete.