Prăjitură de vară cu afine

Rețete cu afine proaspete

Prăjitură de vară cu afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 15 min

Descriere

Această prăjitură de vară cu afine va fi cu siguranță pe placul întregii familii și trebuie neapărat să o prepari folosind afinele bio Merryberry!

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 80 g ulei de floarea soarelui,
  • 150 g zahăr
  • 3 ouă
  • 200 g făînă
  • 1 linguriță praf de copt (5 g)
  • 1 lingurită zahăr vanilat, preparat în casă sau ½ lingurită extract natural de vanilie
  • 120 g iaurt simplu
  • 1 priză sare
  • Pentru umplutură de brânză
  • 500g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 2 linguri griș
  • O esență de vanilie
  • 100 g zahăr
  • 100 g unt moale

  • Pentru pus deasupra:
  • 300 g afine proaspăte

Mod de preparare

Mod de preparare clasic: 
 
  • Se pun toate ingredientele pentru crema de brânză și se amestecă bine cu un mixer până se omogenizează.
  •  În alt bol se pun toate ingredientele pentru blat și se amestecă totul cu un mixer până devine omogen.
  •  Turnăm jumătate din compoziția pentru blat în tavă, apoi umplutură de brânză și nivelăm bine. Pe deasupra punem afinele, restul de blat și dăm la cuptor pentru 40-45 minute la 180 grade. ( putem pune blatul, brânza apoi afinele deasupra) sau faceți în straturi cum am făcut și eu .
  •  Lăsati prăjitura să se răcorească în formã cca. 10 minute, apoi transferați-l pe o farfurie pentru servit și lăsăți-l să se răcească complet. Pudrați cu zahărul pudră păstrat și serviți.
 
Adaptare la Thermomix:
 
Umplutură de brânză:
  • Se pregătește tavă( am folosit o tavă de dimensiune mică 30x20 ) și se preincalzeste cuptorul la 180 grade
  • În bol se pune 500 g brânza de vaci și se Adaugă cele două ouă, 100g Zahăr,100g unt moale, vanilie și două linguri de gris. Toate se amestecă bine la 2 min./viteză 3.5, se curată și pereții bolului între timp. Transferăm și continuăm cu blatul
 
Blatul:
  • Puneți în bol zahărul și pulverizați 10 sec./ viteză 10. Curățați pereții bolului cu spatulă.
  • Puneți deoparte, într-un castronel, 1 lingură din zahărul pudră obținut.Adăugati ouăle, făina, praful de copt, zahărul vanilat, iaurtul, uleiul de floarea soarelui și sarea, amestecați 30 sec./viteză 5.
  • Turnăm jumătate din compoziția pentru blat în tavă, apoi umplutură de brânză și nivelăm bine. Pe deasupra punem afinele, restul de blat și dăm la cuptor pentru 40-45 minute la 180 grade. ( putem pune blatul, brânza apoi afinele deasupra) sau faceți în straturi cum am făcut și eu .
  • Lăsati prăjitura să se răcorească în formã cca. 10 minute, apoi transferați-l pe o farfurie pentru servit și lăsăți-l să se răcească complet. Pudrați cu zahărul pudră păstrat și serviți.