Această prăjitură de vară cu afine va fi cu siguranță pe placul întregii familii și trebuie neapărat să o prepari folosind afinele bio Merryberry!
Ingrediente
Pentru blat:
80 g ulei de floarea soarelui,
150 g zahăr
3 ouă
200 g făînă
1 linguriță praf de copt (5 g)
1 lingurită zahăr vanilat, preparat în casă sau ½ lingurită extract natural de vanilie
120 g iaurt simplu
1 priză sare
Pentru umplutură de brânză
500g brânză de vaci
2 ouă
2 linguri griș
O esență de vanilie
100 g zahăr
100 g unt moale
Pentru pus deasupra:
300 g afine proaspăte
Mod de preparare
Mod de preparare clasic:
Se pun toate ingredientele pentru crema de brânză și se amestecă bine cu un mixer până se omogenizează.
În alt bol se pun toate ingredientele pentru blat și se amestecă totul cu un mixer până devine omogen.
Turnăm jumătate din compoziția pentru blat în tavă, apoi umplutură de brânză și nivelăm bine. Pe deasupra punem afinele, restul de blat și dăm la cuptor pentru 40-45 minute la 180 grade. ( putem pune blatul, brânza apoi afinele deasupra) sau faceți în straturi cum am făcut și eu .
Lăsati prăjitura să se răcorească în formã cca. 10 minute, apoi transferați-l pe o farfurie pentru servit și lăsăți-l să se răcească complet. Pudrați cu zahărul pudră păstrat și serviți.
Adaptare la Thermomix:
Umplutură de brânză:
Se pregătește tavă( am folosit o tavă de dimensiune mică 30x20 ) și se preincalzeste cuptorul la 180 grade
În bol se pune 500 g brânza de vaci și se Adaugă cele două ouă, 100g Zahăr,100g unt moale, vanilie și două linguri de gris. Toate se amestecă bine la 2 min./viteză 3.5, se curată și pereții bolului între timp. Transferăm și continuăm cu blatul
Blatul:
Puneți în bol zahărul și pulverizați 10 sec./ viteză 10. Curățați pereții bolului cu spatulă.
Puneți deoparte, într-un castronel, 1 lingură din zahărul pudră obținut.Adăugati ouăle, făina, praful de copt, zahărul vanilat, iaurtul, uleiul de floarea soarelui și sarea, amestecați 30 sec./viteză 5.
Turnăm jumătate din compoziția pentru blat în tavă, apoi umplutură de brânză și nivelăm bine. Pe deasupra punem afinele, restul de blat și dăm la cuptor pentru 40-45 minute la 180 grade. ( putem pune blatul, brânza apoi afinele deasupra) sau faceți în straturi cum am făcut și eu .
Lăsati prăjitura să se răcorească în formã cca. 10 minute, apoi transferați-l pe o farfurie pentru servit și lăsăți-l să se răcească complet. Pudrați cu zahărul pudră păstrat și serviți.