Foietaj cu camembert și afine deshidratate

Rețete cu afine deshidratate

Foietaj cu camembert și afine deshidratate
  • Icon portii Porții 2
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

Dacă ai ști cât de delicios e foietajul cu camembert și afine BIO deshidratate, atunci ai găsi imediat gustarea de care ți-e poftă când zici “aș mânca ceva bun”.

Ingrediente

  • 400g aluat foietaj
  • 1 bucată comembert
  • 70g afine deshidratate
  • 35g zahăr
  • coaja și sucul de la o jumătate de lămâie
  • 1 linguriță amidon
  • 50ml apă
  • 1 ou

Mod de preparare

  • Începem prin a face umplutura de afine.
  • Într-o cratiță se pun la foc mediu afinele deshidratate, zahărul, coaja și sucul de lămâie, amidonul și apa și se amestecă din când în când până compoziția se îngroașă.
  • Tăiem camembertul pe rotund în 2 jumătăți, după care pe fiecare jumătate punem compoziția de afine și învelim cu aluatul de foietaj de jur împrejur.
  • Se crestează puțin aluatul în mijloc, după care se unge cu ou, se presară semințe susan și se dă la cuptor la 180C pentur 20 minute.