Tort macarons cu gem de afine și lavandă

Rețete cu gem de afine

Tort macarons cu gem de afine și lavandă
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 2 h

Descriere

Știi despre macarons că sunt de obicei mici și multe,  dar dacă îți spunem că poți să le transformi într-un tort în care să pui gem de afine BIO MerryBerry și lavandă și să rezulte minunăția asta?

Ingrediente

  • 110 g zahăr pudră
  • 110 g faină de migdale
  • 80 g albuș de ou
  • 110 g zahăr tos
  • 100 g unt, la temperatura camerei,
  • 200 g zahăr pudră
  • lavandă
  • gem de afine.

Mod de preparare

  • Se mixează albușurile până încep să capete consistență.
  • Se adaugă 1/3 din zahărul tos și se mixează. Se adaugă treptat zahărul și se mixează până se obține o bezea tare.
  • Zahărul pudră se amestecă cu faina de migdale, se cerne și se adaugă treptat. Se amestecă ușor, cu mișcări circulare, verticale. -Compoziția trebuie să fie fermă și se pune într-un posh.
  • În tavă se pune foaie de copt și se desenează conturul de macarons, în 3 forme de 15 cm și câteva bucăți mici, de 2 cm.
  • Se formează macarons și se lasă tava la temperatura camerei, pentru 1-2 ore. Se atinge și dacă nu se lipește e gata.
  • Se coace la cuptorul preîncălzit, la 120-150 grade pentru 10-15 minute. Se începe cu temperatura mai joasă și dacă e nevoie, se ridică până la 150.
  • Se lasă să se răcească în tavă, apoi se pun pe un grătar.
  • Pentru cremă se mixează untul cu zaharul pudră, până când devine o compoziție cremoasă. Se adaugă lavandă tăiată mărunt.
  • Cu ajutorul posh-ului se aplică crema pe primul macaron, iar la mijloc se pune gem de afine. Se procedeaza la fel și cu al doilea strat. Se pune ultimul strat și se ornează cu afine, frunze de mentă și macarons.
  • Se ține la rece pentru 2 ore, apoi se servește.