Tort cu unt de arahide și gem de afine cu vanilie

Rețete cu gem de afine

Tort cu unt de arahide și gem de afine cu vanilie
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Cât de mult îți place sandvișul cu unt de arahide și gem de afine? Dacă răspunsul e „foarte mult”, înseamnă că tortul cu aceleași ingrediente delicioase te va cuceri de la prima îmbucătură. Chiar e una dintre combinațiile perfecte pentru gemul de afine BIO 100% natural MerryBerry!

Ingrediente

  • 190 gr unt
  • 120 gr unt de arahide
  • 150 gr zahăr
  • 2 ouă
  • Sare
  • 240 gr făină de grâu
  • 10 gr praf de copt
  • 200 ml lapte
  • 80 gr zahăr pudră
  • 6 lg lapte
  • 300 gr gem afine cu vanilie
  • Arahide coapte, nesărate

Mod de preparare

  • Untul moale, untul de arahide și un praf de sare se mixează. Se adaugă zahărul și se continuă mixarea până se obține o compoziție cremoasă.
  • Se încorporează pe rând câte un ou, mixând bine după fiecare. Se adaugă treptat făina cernută cu praful de copt, alternând cu laptele. Compoziția rezultată se toarnă în una/două forme de copt de 18 cm, prevăzute cu hârtie de copt. Blaturile se coc la 170 grade C, timp de 50 – 60 minute. După coacere, se scot și se lasă la răcit pe un grătar de bucătărie.
  • Pentru cremă, se amestecă untul moale cu untul de arahide. Se adaugă zahărul pudră și se omogenizează. Se adaugă treptat lapte până se obține o crema fermă și spumoasă.
  • În cazul în care se coace un singur blat, se taie în două straturi egale. Primul strat se umple cu gem de afine cu vanilie. Se adaugă cel de-al doilea blat și se presează ușor.
  • Tortul se îmbracă în crema de unt și se ornează după preferințe. Se garnisește cu un alt strat de gem.
  • Tortul se ține la rece până în momentul servirii.
  • Se servește la temperatura camerei.