Prăjitură sponge cu gem de afine și frișcă

Rețete cu gem de afine

Prăjitură sponge cu gem de afine și frișcă
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 25 min

Descriere

Pufos + cremos = delicios. O adunare destul de simplă, la fel ca adunarea de prieteni care va avea loc atunci când le vei trimite poze cu rețeta de prăjitură sponge cu gem 100% natural din afine BIO și frișcă.

Ingrediente

  • 4 ouă de găină
  • un praf sare
  • 150 gr zahăr (sau după gust)
  • 100 gr unt moale
  • 225 gr făină de grâu
  • 1 lgta praf de copt
  • 400 gr smântână 32%
  • 80 gr zahăr pudră
  • Vanilie/ lămâie
  • 200 gr gem afine
  • Zahăr pudră

Mod de preparare

  • Se pregătește blatul. 
  • Într-un vas, se spumează untul și un praf de sare.
  • Se adaugă zahărul mixând bine până iese o compoziție cremoasa.
  • Se încorporează câte un ou, mixând bine după fiecare.
  • La final, se adaugă făina cernută cu praful de copt.
  • Compoziția se toarnă într-o tavă sau două tavi pt a obține direct două blaturi, prevăzute cu hârtie de copt și se coace la 170 grade C, timp de 50-60 minute. După coacere, blatul/ blaturile se lasă la temperat.
  • Separat, se mixează smantana rece până capătă consistență și devine pufoasă, apoi se adaugă zahărul pudră și vanilia.
  • Blatul se taie în două straturi egale. Pe primul strat se întinde un strat generos de gem de afine, apoi se pune frișcă.
  • Se acoperă cu cel de-al doilea strat de blat și se presează ușor.
  • Se pudrează cu zahăr și se decorează după gust.