Prăjitură cu gem de afine și mere

Rețete cu gem de afine

Prăjitură cu gem de afine și mere
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 14 min

Descriere

Rapidă și delicioasă, rețeta de prăjitură cu gem de afine și mere va  fi una dintre cele mai populare din lista ta. Aroma gemurilor noastre 100% naturale se îmbină perfect cu merele coapte, rezultând o prăjitură care va fi pe placul întregii familii.

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 250 gr faina alba
  • 2 lingurite praf de copt
  • 1 1/2 lingurita sare fina
  • o jumatate de lamaie sau o lingurita de esenta de lamaie
  • 250 gr zahar
  • 3 linguri zahar, pentru deasupra
  • 3 oua mari
  • 1 galbenus
  • 4 mere mari
  • 4 linguri gem de afine
  • zahar pudra

Mod de preparare

  • Se pregatesc ingredientele.
  • Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.
  • Intr-un bol se amesteca faina, sarea si praful de copt. Merele se feliaza si se stropesc cu suc de lamaie, proaspat stors.
  • Untul se mixeaza pana devine cremos. Se adauga zaharul, coaja de lamaie sau esenta si se mixeaza inca 5 minute pe viteza medie spre mare, pana devine o compozitie aerata si spumoasa.
  • Se reduce viteza si se adauga ouale, unul cate unul si se mixeaza bine dupa fiecare ou adaugat. Se pune si galbenusul, se reduce viteza mixerului si se adauga treptat si amestecul de faina.
  • Se tapeteaza o tava de 33x22 cm cu ulei si faina si se adauga compozitia.
  • Se pun feliile de mere deasupra, fara a le apasa in jos. Se adauga gemul de afine si se presara deasupra cele 3 linguri de zahar.
  • Se da la cuptorul preincalzit si se coace la 180 de grade pentru 35 de minute sau pana cand s-a rumenit.
  • Se lasa sa se raceasca si se feliaza in patrate.
  • Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.