Foietaj, cremă de vanilie, gem natural de afine bio, de mai multe ori. Cam asta e ordinea pe care trebuie să o urmărești atunci când vrei să faci prăjitura care pe noi ne-a dat pe spate de la prima îmbucătură.
Ingrediente
1 aluat de foietaj
500 ml lapte
3 gălbenușuri
3 linguri de făină
125 gr zahăr
100 gr unt
1 baton de vanilie
9 linguri de gem de afine
Mod de preparare
Se pregătesc ingredientele și o tavă de chec.
Se taie 4 fâșii din aluatul de foietaj, în funcție de cât de mare e tavă de chec în care se vă așeza desertul.
Se coc în tavă mare de la cuptor, la 180 de grade, până când se rumenesc.
Se pun 400 ml de lapte la fiert. 100 de ml de lapte se amestecă cu făina.
Gălbenușurile se băț cu zahărul.
Când laptele e călduț, se adaugă câte puțîn compoziția de lapte și făînă și se amestecă.
Când începe să se îngroașe, se adaugă zahărul cu gălbenușuri, iar când începe să fiarbă, se adaugă untul.
Se desface batonul de vanilie, se scot bobițele și se amestecă în cremă.
Se amestecă, având grijă să nu se ardă crema. Se ia de pe foc, se lasă deoparte 2 minute și se acoperă cu folie alimentară.
Se ia o foaie de foietaj și se pune într-o tavă dreptunghiulară.
Se aplică crema și cam 3 linguri de gem de afine.
Se continuă cu restul foilor, se acoperă cu folie alimentară și se lasă la frigider peste noapte.