Prăjitură cu gem de afine și cremă de vanilie

Rețete cu gem de afine

Prăjitură cu gem de afine și cremă de vanilie
  • Icon portii PorÈ›ii 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 15 min

Descriere

Foietaj, cremă de vanilie, gem natural de afine bio, de mai multe ori. Cam asta e ordinea pe care trebuie să o urmărești atunci când vrei să faci prăjitura care pe noi ne-a dat pe spate de la prima îmbucătură.

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj
  • 500 ml lapte
  • 3 gălbenuÈ™uri
  • 3 linguri de făină
  • 125 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • 1 baton de vanilie
  • 9 linguri de gem de afine

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele È™i o tavă de chec.
  • Se taie 4 fâșii din aluatul de foietaj, în funcÈ›ie de cât de mare e tavă de chec în care se vă aÈ™eza desertul.
  • Se coc în tavă mare de la cuptor, la 180 de grade, până când se rumenesc.
  • Se pun 400 ml de lapte la fiert. 100 de ml de lapte se amestecă cu făina.
  • GălbenuÈ™urile se băț cu zahărul.
  • Când laptele e călduÈ›, se adaugă câte puțîn compoziÈ›ia de lapte È™i făînă È™i se amestecă.
  • Când începe să se îngroaÈ™e, se adaugă zahărul cu gălbenuÈ™uri, iar când începe să fiarbă, se adaugă untul.
  • Se desface batonul de vanilie, se scot bobiÈ›ele È™i se amestecă în cremă.
  • Se amestecă, având grijă să nu se ardă crema. Se ia de pe foc, se lasă deoparte 2 minute È™i se acoperă cu folie alimentară.
  • Se ia o foaie de foietaj È™i se pune într-o tavă dreptunghiulară.
  • Se aplică crema È™i cam 3 linguri de gem de afine.
  • Se continuă cu restul foilor, se acoperă cu folie alimentară È™i se lasă la frigider peste noapte.