Prăjitură cu cremă de lămâie și gem de afine fără coacere

Rețete cu gem de afine

Prăjitură cu cremă de lămâie și gem de afine fără coacere
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Știi ce au în comun cele 4 straturi ale prăjiturii cu cremă de lămâie și gem de afine BIO? Niciunul nu are nevoie de coacere. Asta înseamnă că îl faci mult mai ușor și te bucuri mai rapid de un desert delicios.

Ingrediente

  • Pentru bază
  • 250 gr biscuiți digestivi
  • 100 gr unt topit
  • Pentru budincă
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 50 gr zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 200 gr crema de brânză
  • 1 lămâie
  • Pentru budincă de afine:
  • 1 borcan de gem de afine
  • 2 linguri de amidon alimentar
  • 100 ml apă
  • Pentru deasupra
  • 200 ml frișcă naturală
  • 1 lingură zahăr pudra
  • 2 biscuiți digestivi

Mod de preparare

  • Baza
  • Biscuiții se mixează, împreună cu untul topit. Se pun în forma de 18x18 cm.
  • Budinca
  • Într-o crăticioara se pun laptele, amidonul, zahărul și sarea. Se amestecă și se pune pe foc, până fierbe și se îngroașă compoziția. Se amestecă des că să nu se formeze cocoloașe. Jumătate din lapte se toarnă fierbinte peste gălbenușuri, se amestecă, apoi se toarnă în crăticioara și se mai ține pe foc un minut. Se da deoparte și se adaugă untul și vanilia.
  • Se lasă să se răcească și se mixează cu crema de brânză și sucul stors de la o lămâie. Se pune peste baza de biscuiți.
  • Budinca de afine
  • Se amestecă toate ingredientele și se pun pe foc într-o crăticioara, până când compoziția începe să se răcească. Se toarnă deasupra desertului.
  • Frișca se bate cu o lingură de zahăr pudra și se pune deasupra budincii de afine.
  • Biscuiții se zdrobesc și se presară deasupra.
  • Desertul se dă la rece pentru 2 ore.
  • Poftă bună!