Prăjitură cu brânză și gem de afine

Rețete cu gem de afine

Prăjitură cu brânză și gem de afine
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 10 min

Descriere

Care e desertul tău preferat cu gem din afine BIO? Stai, nu ne spune încă. Înainte să te hotărăști, trebuie neapărat să încerci și prăjitura cu brânză și gem 100% natural MerryBerry. Abia după ce îi dai o șansă vei putea alege cea mai bună variantă (s-ar putea să fie chiar asta).

Ingrediente

  • 400 g făină
  • 250 g unt
  • 275 g zahăr
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 gălbenuș
  • 1 pachețel de praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 750 g brânză de vaci
  • 3 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 borcan de gem de afine

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele și se preincalzeste cuptorul la 180 grade.
  • Într-un bol se pun făina, untul, zahărul și zahărul vanilat, gălbenușul, praful de copt și cacauă și se amestecă cu o lingură pana se obtine un aluat omogen.
  • În alt bol, se amestecă ingredientele pentru umplutură.
  • Se ia o tavă de 20x30 cm și se pune hârtie de copt sau se tapetează cu ulei și făînă.
  • Se pune jumătate din aluat, se adaugă umplutura de brânză, se întinde deasupra conținutul unui borcan de gem și apoi se pune restul aluatului. Aluatul se poate răci și rade în tavă sau se poate adaugă in bucățele mici. Nu se intinde cu sucitorul.
  • Se da tavă la cuptor și se coace prăjitură 40-45 de minute, la 180 de grade C.
  • Se lasă să se răcească, apoi se porționează.
  • Poftă bună!