Pachețele cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Pachețele cu gem de afine
  • Icon portii Porții 12
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 15 min

Descriere

Gemul nostru 100% natural de afine BIO îți satisfice pofta de ceva dulce în multe moduri, iar unul dintre preferatele noastre e prin intermediul pachețelelor glazurate, care se fac rapid și sunt perfecte si ca desert, dar și ca gustare pe care poți să o iei cu tine și să o ai la îndemână oricând.

Ingrediente

  • 175 g făină
  • 100 g unt
  • 30-60 ml apă
  • 1 lingură de zahăr
  • puțină sare
  • 1 borcan mic de gem de afine
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 2 lingurițe suc de lime, proaspăt stors
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 lingură amidon alimentar
  • făină, pentru masă de lucru
  • 100 gr zahăr pudra
  • apă

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele și se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  • Într-un bol se amestecă făină, untul, sarea și o lingură de zahăr.
  • Se amestecă cu degetele, se adaugă apă până aluatul devine elastic și se dezlipește de degete. Se lasă puțin să se odihnească.
  • Gemul se răstoarnă într-un bol și se amestecă cu amidonul alimentar dizolvat cu o lingură de apă.
  • Se adaugă ghimbirul, sucul de lime și sarea și se amestecă.
  • Se presară făină pe masă de lucru și se întinde aluatul într-o foaie dreptunghiulară. Se taie în pătrate de mărime egală.
  • În fiecare pătrat se pune cu o linguriță gem de afine.
  • Se așează în tavă tapetata cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade.
  • Se scot din cuptor și se lasă să se răcească pe un grătar.
  • Pentru glazură se amestecă zahărul pudră și se adaugă treptat câte o linguriță de apă, până se obține consistentă dorită. Se aplică pe pachețele și se poate servi.