Negresă cu gem de afine și cremă de brânză

Rețete cu gem de afine

Negresă cu gem de afine și cremă de brânză
  • Icon portii Porții 8
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 10 min

Descriere

Desertul perfect nu exis… Ba da, există! Știm deja că mulți dintre voi vă gândiți că negresa clasică ar putea câștiga deja acest titlu, dar știți că poate fi dusă la următorul nivel daca adăugați gem 100% natural de afine BIO MerryBerry și cremă de brânză?

Ingrediente

  • 125 g zahăr
  • 135 g făină
  • 50 gr cacao
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 3 ouă
  • 1 zahăr vanilat sau o linguriță de esență de vanilie
  • 115 gr unt topit
  • Pentru crema de brânză:
  • 500 g crema de brânză
  • 50 g zahăr
  • 1 ou
  • 4 linguri gem de afine
  • 1 linguriță gem de afine

Mod de preparare

  • Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
  • Se pregătește o tavă de 20x28 cm.
  • Într-un bol mare se amestecă cu un tel făînă, zahărul și cacaua.
  • Se adaugă sarea și praful de copt și se amestecă.
  • Într-un bol mediu se amestecă ouăle și vanilia.
  • Se adaugă amestecul de ouă la cel de făînă, împreună cu untul topit și răcit și se amestecă până se combină.
  • Se pune compoziția în tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Se mixează crema de brânză 30 de secunde.
  • Se adaugă zahărul, oul și vanilia și se mixează până se topește zahărul.
  • Se pune în tavă, peste compoziția de negresă.
  • Se nivelează și se pune,cu o linguriță, gemul de afine.
  • Se amestecă cu ajutorul unei scobitori. Se dă tavă la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade.
  • Se lasă să se răcească înainte de a se porționa.