Mini galette vegane cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Mini galette vegane cu gem de afine
  • Icon portii Porții 15
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

De câte ori ai avut ocazia să încerci un galette vegan cu gem de afine BIO 100% natural și unt de cocos? Așa este, de prea puține ori. Tocmai de asta ne-am gândit sa îți dăm noi rețeta și să îți faci acasă ori de câte ori îți dorești. Și îți vei dori!

Ingrediente

  • 100 gr unt de cocos
  • un praf sare
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 220 gr făină de grâu
  • 3-4 lg apă rece
  • 1 lg zahăr de cocos
  • 1 lămâie
  • 200 gr gem afine
  • Scorțișoară măcinată

Mod de preparare

  • Într-un vas al unui robot, se pun făina, sarea, zahărul vanilat și untul de cocos.
  • Se pulsează de câteva ori până se obține un aluat nisipos, apoi se adaugă câteva linguri de apă rece și se continuă pulsarea până se obține un aluat închegat și dens. În funcție de făină, este posibil să fie nevoie de 1-2 lg de apă rece în plus.
  • Aluatul se scoate pe un blat înfăinat ușor și se frământă cât să devină omogen și ușor de modelat.
  • Se întinde în strat subțire și se porționează cu ajutorul unui disc rotund de patiserie, cu diametrul de 10 cm.
  • Fiecare porție obținută se așază în tava de copt prevăzută cu hârtie. În mijloc se așază 1-2 lingurițe cu gem de afine și se strâng marginile prin pliere. Se stropesc ușor în mijloc cu puțină zeamă de lămâie. Se ung marginile cu unt de cocos și se presară puțin zahăr de cocos.
  • Mini galettele se coc la 170 grade C, timp de 15-20 minute. Când devin ușor rumene pe margine, se scot și se lasă la temperat.
  • Se servesc cu puțin iaurt vegan. Sunt foarte fragede, dulci și aromate.