Gogoși cu gem de afine glazurate

Rețete cu gem de afine

Gogoși cu gem de afine glazurate
  • Icon portii PorÈ›ii 10
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Pentru curioși, am făcut niște gogoși. Dar nu orice gogoși, ci unele cu glazură în care am pus gem de afine BIO 100% natural. Nu ne-am putut abține și am mai pus gem și peste glazură. Tot ce putem să-ți spunem este că au ieșit minunat.

Ingrediente

  • 375 gr făină
  • 50 gr zahăr
  • 2 linguriÈ›e praf de copt
  • 1 vârf de cuÈ›it de sare
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • 1 zahăr vanilat
  • 1 lingură de unt topit
  • Ulei pentru prăjit
  • Pentru glazură:
  • 200 gr zahăr pudra
  • 50 ml lapte
  • 2 linguri gem de afine

Mod de preparare

  • ÃŽntr-un bol se amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea È™i zahărul vanilat.
  • Se adaugă untul topit, laptele È™i oul È™i se amestecă până se obÈ›ine un aluat omogen.
  • Se pune ulei în tigaie È™i în timp ce se înfierbântă, se presară făînă pe masă de lucru È™i se întinde aluatul. Cu o formă de gogoÈ™i se taie cam 10 bucăți, dar pot fi È™i mai multe, în funcÈ›ie de cât de groasă e foaia.
  • GogoÈ™ile se prăjesc pe rând, fără a le ingramadi, în tigaie È™i se scot pe un grătar.
  • ÃŽn timp ce se răcesc, se prepară glazură. Se pune într-un bol zahărul pudra cu gemul È™i laptele, care se adaugă treptat, până se ajunge la consistentă dorită.
  • După ce gogoÈ™ile s-au răcit, se înmoaie în glazură È™i se lasă pe grătar până când această se întăreÈ™te.