Fursecuri cu unt și gem de afine

Rețete cu gem de afine

Fursecuri cu unt și gem de afine
  • Icon portii Porții 4
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 10 min

Descriere

Există cineva care nu iubește fursecurile? Să ridice mâna. Ok, nicio mână ridicată. Asta înseamnă că atunci când vei adăuga și unul dintre gemurile 100% naturale din afine BIO MerryBerry, vei fi total impresionat.

Ingrediente

  • 225 gr unt
  • 250 gr zahăr
  • 3 linguri coajă de lămâie rasă
  • 1/4 linguriță sare
  • 2 gălbenușuri
  • 170 gr făină
  • 1 borcan gem de afine MerryBerry

Mod de preparare

  • Se pregătesc ingredientele și se preincalzeste cuptorul la 180 de grade.
  • Se mixează untul, zahărul, coajă de lămâie și sarea până când obtinem o compoziție cremoasă.
  • Se adaugă gălbenușurile și se amestecă în continuare, până se încorporează.
  • Se adaugă treptat făină, mixând bine până se formează un aluat omogen.
  • Se da aluatul la frigider pentru cel puțin 4 ore, de preferat peste noapte.
  • Se întinde aluatul pe masă de lucru și se taie cu forma de fursecuri. Se pun în tavă tapetată cu hârtie de copt și se da la cuptor pentru 12 minute la 180 de grade sau până când încep să se rumeneasca pe margini.
  • Se lasă să se răcească pe un grătar și se lipesc cu gem de afine, iar apoi se pot servi.