Cornulețe cu gem de afine

Rețete cu gem de afine

Cornulețe cu gem de afine
  • Icon portii Porții 4
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 30 min

Descriere

Și tu ai încercat de-a lungul timpului multe variante de cornulețe, nu? Ba cu ciocolată, ba cu nucă, ba cu vanilie, dar ce zici dacă încerci o combinație nouă care să îți amintească de ce sunt cornulețele mereu o idee bună? Noi le-am făcut cu gem de afine și cremă de brânză și doar în varianta asta ne mai putem gândi vreodată la ele.

Ingrediente

  • Pentru aluatul de cornulețe: ⁠
  • 6 linguri de unt, la temperatura camerei ⁠
  • 6 linguri de zahăr ⁠
  • 3 linguri de oțet ⁠
  • 10 linguri de apă ⁠
  • 1 praf de copt ⁠
  • 350-375 g făină sau cât cuprinde ⁠
  • Pentru umplutură: ⁠
  • 200 g crema de branză ⁠
  • 100 g zahar ⁠
  • 1 gălbenuș de ou⁠
  • 1 linguriță suc de lămâie ⁠
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

  • Se framântă un aluat elastic din unt, zahăr, oțet, apă, praf de copt și făină. ⁠
  • Crema de branză se prepară amestecând bine ingredientele. ⁠
  • Afinele se pun pe foc cu zahărul, amestecând des, iar când încep să se înmoaie, se adaugă apa amestecată cu amidonul alimentar. ⁠
  • Se întinde o foaie rotundă și se taie în triunghiuri. Se aplică crema de brânză, iar deasupra se pune gem de afine.⁠
  • Se rulează fiecare cornuleț și se asează pe foaia de copt și se continua cu restul aluatului.⁠
  • Cornuletele se aseaza in tava și se bagă la cuptor la 180 de grade sau foc mediu pentru aproximativ 20 de minute, sau până când încep să se rumenească.⁠