Trufe cu cremă de brânză și afine

Rețete cu afine

Trufe cu cremă de brânză și afine
  • Icon portii Porții 5
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 15 min

Descriere

Dacă simți o poftă puternică de ceva dulce și delicios, e momentul ideal să încerci trufele cu cremă de brânză și afine BIO. Cu siguranță vei reveni la rețeta noastră de fiecare dată când vrei un desert deosebit!

Ingrediente

  • 400 g ciocolată albă
  • 3 linguri unt
  • 240 g cremă de brânză
  • 100 g afine
  • 4 lingurițe gem de afine
  • 1 lingură de ulei
  • 2 lingurițe suc de lămâie, proaspăt stors sau 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

  • Într-un bol de sticlă se pun 200 gr ciocolată albă, ruptă în bucățele și untul. Se dă la microunde, până când se topește ciocolata, amestecând la intervale de 30 de secunde.
  • În alt bol, se mixează crema de brânză, până devine cremoasa.
  • Se adaugă ciocolata albă și gemul de afine. Se amesteca ușor, apoi se încorporează afinele.
  • Se acoperă bolul și se dă la frigider pentru 2 ore sau până când s-a întărit compoziția.
  • După ce au stat la frigider, se ia cu o linguriță din compoziție și se formează bilute, de mărime egală.
  • Se pun pe o tavă cu hârtie de copt și se așaza, fară a se lipi una de cealaltă.
  • Se dau la congelator pentru o oră sau până când s-au întărit.
  • Într-un bol de sticlă se pune ciocolata pentru glazură cu uleiul și se topesc la microunde, amestecând la fiecare 30 de secunde, până când devine o compoziție fina (cam 1 - 1/2 minute în total)
  • Se adaugă sucul sau esența de lămâie și se amestecă. Se păstrează o cantitate mică și se amestecă cu gemul de afine, pentru decor.
  • Se ia câte o trufă și se scufundă în glazură, având grijă că aceasta să ajungă pe toate părțile.
  • Se pun în tavă și se ornează cu glazură mov, cu ajutorul unui posh. Opțional, se pot orna și cu afine proaspete.