Prăjitură Chiffon cu afine

Rețete cu afine

Prăjitură Chiffon cu afine
  • Icon portii Porții 9
  • Grad dificultate Complexitate 2
  • Durata gatire Pregătire 20 min

Descriere

Ai momente în care duci dorul deserturilor cu afine BIO MerryBerry proaspete, este? Și noi, așa că am hotărât să facem o prăjitură chiffon cu afine și lămâie pe care să ne satisfacă pofta pentru următoarea perioadă.

Ingrediente

  • 210 g biscuiți cu ovăz și susan
  • 70 g unt topit
  • 20 g zahăr cocos (în funcție de cât de dulci sunt biscuiții) se poate omite
  • 250 g ricotta (cremă de brânză)
  • 100 g brânză quark cu vanilie
  • 100 g smântână grasă
  • 80 g zahăr pudră
  • 200 g afine proaspete
  • 1 lămâie bio
  • 4 foi gelatină (7 gr)

Mod de preparare

  • Foile de gelatină se pun la hidratat în apă rece.
  • Biscuiții se macină cu ajutorul unui tocător. Pesmetul se amestecă cu untul topit și zahărul, apoi se așază în strat egal în tavă. Se opresc 2 linguri din pesmet pentru decor. Se pune la rece.
  • Brânza ricotta, quark, coaja și sucul de la lămâie se amestecă cu zahărul pudră. Trebuie să rezulte o compoziție omogenă, fină și lucioasă. Gelatina se scurge, se încălzește până se topește, apoi se adaugă peste compoziția de brânză. Se amestecă energic.
  • Smântâna se mixează până se obține frișcă. Se încorporează puțin câte puțin crema de brânză.
  • Se scoate tava de la rece, se așază afine pe țoață suprafață, apoi, cu ajutorul unei linguri, se toarnă din crema de brânză. Se pune la rece timp de minim 6 ore.
  • Se garnisește cu pesmetul rămas și afine proaspete.