Ai momente în care duci dorul deserturilor cu afine BIO MerryBerry proaspete, este? Și noi, așa că am hotărât să facem o prăjitură chiffon cu afine și lămâie pe care să ne satisfacă pofta pentru următoarea perioadă.
Ingrediente
210 g biscuiți cu ovăz și susan
70 g unt topit
20 g zahăr cocos (în funcție de cât de dulci sunt biscuiții) se poate omite
250 g ricotta (cremă de brânză)
100 g brânză quark cu vanilie
100 g smântână grasă
80 g zahăr pudră
200 g afine proaspete
1 lămâie bio
4 foi gelatină (7 gr)
Mod de preparare
Foile de gelatină se pun la hidratat în apă rece.
Biscuiții se macină cu ajutorul unui tocător. Pesmetul se amestecă cu untul topit și zahărul, apoi se așază în strat egal în tavă. Se opresc 2 linguri din pesmet pentru decor. Se pune la rece.
Brânza ricotta, quark, coaja și sucul de la lămâie se amestecă cu zahărul pudră. Trebuie să rezulte o compoziție omogenă, fină și lucioasă. Gelatina se scurge, se încălzește până se topește, apoi se adaugă peste compoziția de brânză. Se amestecă energic.
Smântâna se mixează până se obține frișcă. Se încorporează puțin câte puțin crema de brânză.
Se scoate tava de la rece, se așază afine pe țoață suprafață, apoi, cu ajutorul unei linguri, se toarnă din crema de brânză. Se pune la rece timp de minim 6 ore.
Se garnisește cu pesmetul rămas și afine proaspete.