Poate spune cineva că nu e pasionat de pizza? Chiar nu credem. Sigur există o combinație perfectă pentru fiecare. Mai ales că noi am făcut și varianta dulce, cu afine BIO MerryBerry.
Ingrediente
Blat:
220 gr faină de grâu
Sare
100 gr unt
2 lg zahăr
3 lg apă rece
Coajă rasă de lămâie (bio)
Sos afine:
500 gr afine proaspete
3 – 4 lg zahăr (sau după gust)
1 lgta amidon de porumb
Zeamă lime
1 lg zahăr brut
nuci pecan
Mod de preparare
Se pregătește blatul care necesită răcire înainte de coacere.
Într-un vas, se cerne făina cu un praf de sare, se adaugă untul rece, tăiat cuburi și zahărul.
Se frământă ușor cu degetele până se obține o compoziție fărâmicioasă.
Se adaugă coaja de lămâie și câteva linguri cu apă rece.
Se frământă aluatul până devine omogen, apoi se întinde în strat subțire, sub forma unui disc cu diametrul de 30 cm.
Se înțeapă din loc în loc, apoi se pune în frigider timp de 20-30 minute. Într-un vas, se pun afinele spălate și zahăr după gust.
Compoziția se transferă pe foc, se lasă câteva minute până încep să lase zeama.
Amidonul se desface în puțină zeamă de lămâie, apoi se adaugă peste afine. Se mai lasă câteva minute pe foc, cât să se lege sucul lăsat, apoi se dă deoparte și se lasă la răcit.
Blatul rece se presară cu puțin zahăr brut pe margine, apoi se coace la 170 grade C, timp de 15-20 minute.
Se scoate și se lasă puțin la temperat. Se umple cu sos de afine, afine proaspete și nuci pecan mărunțite.