Gogoși glazurate

Rețete cu afine

Gogoși glazurate
  • Icon portii Porții 10
  • Grad dificultate Complexitate 1
  • Durata gatire Pregătire 10 min

Descriere

Gogosile la cuptor cu afine BIO și glazură de lămâie își vor câștiga locul în topul deserturilor tale preferate, fiind un preparat pe cât de ușor de făcut, pe atât de delicios.

Ingrediente

  • 150 gr faina de grau
  • 80 gr zahar
  • 30 gr unt
  • 200 ml lapte batut/ iaurt de baut
  • Vanilie (pastai, extract)
  • 1 ou de gaina
  • sare
  • ½ lgta bicarbonat sodiu
  • 100 gr afine
  • Glazura:
  • 50 gr zahar pudra
  • 2 lg zeama de lamaie

Mod de preparare

  • Se pregatesc formele de copt gogosi si se porneste cuptorul la 170 grade C.
  • Intr-un vas, se cerne faina, se adauga un praf de sare, zaharul si bicarbonatul de sodiu. Se adauga untul rece taiat cuburi foarte mici si se framanta usor cu mana cat sa se obtina un aluat nisipos.
  • Separat, se amesteca oul cu laptele batut, se adauga vanilia. Compozitia se toarna peste cea de faina si se omogenizeaza.
  • Aluatul obtinut trebuie sa fie ca o smantana mai groasa. Se pune cu ajutorul unui lingurite in formele de copt, se preseaza cate 2-3 afine in fiecare portie.
  • Gogosile se coc la 170 grade C, coacere cu ventilatie sus-jos, timp de 15-17 minute. Cand devin pufoase si rumene, se scot din cuptor. Se lasa putin la temperat, apoi se scot pe un gratar de bucatarie.
  • Se pregateste glazura din zaharul pudra si zeama de lamaie, amestecand energic pana se obtine consistenta dorita, apoi se glazureaza gogosile.