Frigănelele clasice sunt delicioase, da, dar ce zici dacă adaugi afine și le faci la cuptor? Iese o bundică muuult mai grozavă. Noi am încercat-o și îți recomandăm să o adaugi în lista ta de deserturi pentru următoarea perioadă!
Ingrediente
1 baghetă franțuzească
3- 4 ouă
200 ml smântână lichidă
100 g lapte condensat (gros)
200 g afine proaspete
1 lămâie bio
30 g alune tocate
50 g biscuit cu ovăz
30 g unt
Sare
Mod de preparare
Se pregătește o formă termorezistentă care se unge cu unt.
Separat, afinele spălate se blendeaza cu laptele condensat.
Ouăle se amestecă cu un praf de sare și cu smântână lichidă, apoi se adaugă cu totul peste compoziția de afine.
Se feliază subțire bagheta de pâine. Se așază un strat de felii, se toarnă jumătate din compoziția lichidă, se presară câteva afine, apoi se așază alt strat de felii de pâine și se toarnă restul de compoziție.
Biscuiții se fărâmițează, se amestecă cu alunele tocate și cu untul rămas. Se face un crumble care se presară peste feliile de pâine.
Se coace la 160 grade C, timp de 35-40 minute. Se scoate, apoi se lasă la temperat.
Se garnisește totul cu afine proaspete și se servește. Este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece.